Genel, Haberler

Diyarbakır Sosyoder Muş’ta Köy Çocuklarıyla

Muş’ta, Yaz tatilini köylerde geçiren Dicle Üniversite öğrencileri, Leyla ve Rozerin Erdoğan dezavantajlı çocuklarına yönelik sosyal faaliyetler düzenliyor. Üniversite öğrencileri, köy çocuklarına palyaço gösterisi, tiyatro, fotoğraf çekme ve okudukları kitapları derleyerek verimli bir zaman geçirmelerini sağlıyorlar.

Merkeze bağlı Kızılağaç Belediyesinde ikamet eden ve çeşitli üniversitelerde eğitim gören üniversite öğrencileri, yaz tatiline gidemeyen dezavantajlı çocuklara yönelik sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar.
Tamamen kendi imkanlarını kullanan üniversiteli öğrenciler, köy çocuklarını unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar, palyaço, tiyatro ve fotoğraf makinalarıyla buluşturarak verimli zaman geçirmelerini sağlıyorlar. 

İlk olarak geleneksel oyunlardan mendil kapmaca ve çeşitli oyunlar oynatan üniversiteliler, çocukların yaz tatilinde okudukları kitapların derlemesini yaptırıyorlar. Ardından davet ettikleri Muş Fotoğraf Sanatı Derneği desteği ile çocuklara fotoğraf makinaları dağıtarak fotoğraf çekmelerini sağlıyorlar. Gün boyu devam eden etkinliklere katılan çocuklar doyasıya hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.


Gönüllü olarak dezavantajlı köy çocuklarının daha verimli zaman geçirmelerini sağlayan Dicle Üniversitesi 3. Sınıf Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Leyla Erdoğan, çocukların çok mutlu olduğunu söyledi.
Çocuklara ayrıca bayram hediyesi vermek istediklerini ifade eden Erdoğan, “Üniversite öğrencisiyim, yaz tatilimi köyümde geçiriyorum. Köyümde çocuklara Muş Fotoğraf Sanatı Derneği ile birlikte etkinlikler yapıyoruz. Geleneksel oyunlar oynadık. Bunlardan özelikle mendil kapmaca, palyaço gösterisi, tatilde okudukları kitapları değerlendirdik, tiyatro ve fotoğraf çekimleri yaptırdık. Çocuklar çok mutlu oldular. Çocukların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Biz üniversite öğrencileri,  çocuklara böylece güzel bir bayram hediyesi vermek istedik. Çok eğlendiler biz de eğlendik. Önceliğimiz köy çocukları oldu. Şehirdeki çocuklara nazaran daha az imkanlara sahip oldukları için, onlarla ilgilenmek istedik” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir