Sosyologlar Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Sami Şener, Islamabad Uluslar arası İslami Üniversitesi’nin davetlisi olarak gittiği Pakistan’da İslamabad, Lahor, Merdan şehirlerinde Üniversite ve bazı Eğitim kurumlarında konuşmalar yaptı ve ziyaretlerde bulundu.

İslamabad İslami Üniversitesi Rektörü ile görüşmesinde Üniversite Öğrencilerinin değişimi ve İstanbul’da Müslüman Toplumların Temel Problemleri çerçevesinde Doğuş Üniversitesi, Sosyoder ve Islamabad İslami Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştireceği Uluslar arası bir Konferans düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı.

Ayrıca Prof. Şener, 700 civarında okulu bulunan Gazali Educational Trust kurumunun öğretmenlerine Eğitim Felsefesi ve Metodu konulu bir konuşma yaptı. Kurumun yöneticileri ile yeni bir Eğitim metodu ve müfredatı konusunda ortak çalışmalar yapılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Prof.Dr.Sami Şener, International Islamic University of Islamabad’da Sosyoloji bölümünün organize ettiği, Üniversite Öğretim Üyeleri ve doktora öğrencilerinin katıldığı toplantıda “Modernleşme ve Sosyal Değişme” konusunda bir konuşma yaptı ve sorular sorulara cevap verdi.